Bokbålsvarsel

Jeg har gleden av å invitere til det første årlige bokbål i Oslo førstkommende lørdag 29. mai. Selv om bokbål har røtter helt tilbake til bokbålet i Alexandria og enda tidligere, har denne erverdige tradisjonen ligget brakk de siste årene. Det er de som ser en fare i denne unnfallenheten, og likner bokbål med påsatte branner i skogbrannutsatte områder; ved å ha små kontrollerte bokbranner nå kan vi forebygge de store destruktive bokbrannene i fremtiden. Bokbål kan dermed ses på som god bokrøkt. Uansett er det god, sunn moro.
Teknikken skulle være kjent. Det er det samme prinsippet som for leirbål, bare at du steker bøker i stedet for pølser. Når du føler lysten komme over deg tar du en bok og slenger den på bålet, gjerne med en fyndig begrunnelse. Siste tilgjengelige eksemplarer eller originalmanus gir ekstra karma. Tidskrifter, tegneserier, grafikk er også OK. Malerier, CD-er og annet plast/giftmateriale er frarådet, men det kan være tilfeller som oppveier for risikoen for lungeskader.

Tid og sted: 17:00 i Middelalderparken i Gamlebyen. Ta med lesestoff, leskestoff, og en venn hvis du har.

Synopsis in English: The readers of this journal are invited to a literary picnic in Oslo this weekend where you are encouraged to bring your own books.

Join the Conversation

  1. Jeg håper virkelig det vil bli tatt bilder av begivenheten! Jeg har dessverre ikke muligheten til å delta selv, men det hadde vært morsomt å se hvordan det gikk… 😉

Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.